fredag

LAKRIDSKAGE MED SKUM

Lakridskage med skum - mit livs kogebog

...Marskagens frække fætter... det beskriver vist meget godt denne kage : ) Den er lige så nem at lave og herhjemme står den nu i stærk konkurrence til marskagen.
Jeg er jo ret vild med lakrids og gerne lakrids med lakrids på ; ) Og da jeg i sidste uge var ude og handle med min søn fandt han nogle af de nye yankiebarer med lakrids på en af spotvarehylderne og han spurgte så om vi ikke en gang kunne prøve, at lave marskagen med lakridsbarer i stedet for marsbarer : ) Jeg var solgt til stanglakrids på idéen (for lige at blive lidt i jargonen ; ) og udfaldet blev nedenstående lakridskage... Den kunne måske godt have et lidt mere kreativt navn, så bud modtages gerne ; )

Noget af det bedste ved kagen er, at den kan laves super hurtigt og så skal den ikke bages... Bunden er lavet ligesom marskagen med rice krispies og dertil lavede jeg lakridsskum og toppede den med jordbær... lækker lækker kombi og den egner sig virkelig godt som dessert evt. med lidt sød mousserende vin til.

LAKRIDSKAGE (8-10 pers.)

200 gr. yankiebar med lakrids
100 gr. rice krispies
50 gr. smør
5 spsk. mørk sirup (lys kan også bruges)

Pynt:
1/2 liter fløde
1-2 spsk. lakridspulver (Jeg brugte 1 spsk. med top af panduros lakridspulver)
Skallen fra 1-2 økologisk lime (revet)
300 - 400 gr. jordbær i skiver
Revet hvid chokolade

Skær yankiebaren i små stykker.

Smelt stykkerne ved lav varme sammen med smør og sirup i en gryde.

Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse tages gryden af blusset og der tilsættes rice krispies. Vend rundt uden at masse rispufferne ; )

Form en bund med en grydeske på et stykke bagepapir. Stil den til afkøling. (Kan evt. laves dagen før den skal bruges og stå på køl)

Pisk fløde, lakridspulver og skallen fra 1 lime til en luftig skum.

Skær jordbær i skiver.

Ved servering pyntes bunden med skum, jordbær, revet hvid chokolade og lidt revet limeskal : )

Velbekomme.

PS: Jeg brugte jordbær, men er ret sikker på at hindbær også ville være et stort hit til lakridsen. Ingen af de to er jo i sæson lige nu, men synes faktisk de "friske" jordbær jeg fandt var ret lækre årstiden taget i betragtning.


Lakridskage med skum - mit livs kogebog

Lakridskage med skum - mit livs kogebog

5 kommentarer:

 1. Den ser virkelig lækker ud! Jeg er også stor lakridsfan, så den må jeg helt sikkert prøve. Jeg har flere gange lavet marskagen her fra bloggen og den er meget populær. Så kan kun forestille mig at en lakridsudgave er ligeså lækker. Rigtig god ide :-) Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Det er også en rigtig skøn kage / dessert til alle os lakridselskere, så den kan du roligt prøve : )

  Mange hilsner
  Linda

  SvarSlet
 3. Af Bettina. 1965.

  Jeg har netop lige lavet denne kage, dog en smule anderledes. Jeg bryder mig nemlig ikke om rice krispises, så jeg valgte at købe lagekagebunde hos den lokale bager og så ellers lave lakrids fyldet og har også pyntet den flot med jordbær. Og den så bare mega lækker ud at jeg bare måtte smage et lille bitte stykke :-))) selvom den faktisk er lavet til iaften. Hmmm !!! men er sikker på den bliver et hit. Tusinde tak for opskriften. Håber at familien når at få et stykke...he he...

  SvarSlet
 4. Hej Bettina

  Glad for du kunne bruge opskriften som inspiration... håber dine gæster kunne lide den : ) Elsker selv alt... mener virkelige ALT med lakrids og din lakridslagkage lyder da også som en god variant.... måske man kunne lave den med en masse blandede bær (hindbær, jordbær, blåbær) også... Uhhh det må jeg vist hellere prøve ; )

  Kh
  Linda

  SvarSlet
 5. Det er bare verdens bedste idé!

  Jeg lavede den derhjemme, du kan se resultatet her:)

  Tak for inspiration!

  Kh Maria

  http://www.slinkypiinky.dk/2016/05/18/lakrids-yankee-bar-lagkage/

  SvarSlet