søndag

CREMET JORDBÆRMARMELADE MED LAKRIDS PÅ 10 MINUTTER

CREMET JORDBÆRMARMELADE MED LAKRIDS PÅ 10 MINUTTER - Mit livs kogebog

Der er bare nogle ting vi ikke må løbe tør for herhjemme... én af dem er jordbærmarmelade med lakrids. Jeg er selv fuldstændig afhængig af denne marmelade og det samme er resten af familien. Den kan laves med friske jordbær, men bliver lige så god lavet på frosne bær.
Originalopskriften har jeg liggende her, men har fundet ud af, at den laves lige så godt i en hurtig-udgave med syltesukker og vaniljepulver (ikke vaniljesukker, men pulver ;).

Hvis du er til lakrids, så under du virkelig dig selv at prøve denne marmelade... smagen af lakrids er meget diskret, men fremhæver på fineste vis smagen af jordbær. Jeg har også lavet marmeladen med både blåbær og hindbær tidligere, hvilket også kan anbefales... men jordbær med lakrids er og bliver favoritten herhjemme :)

Marmeladen kan naturligvis også laves uden lakrids... prøv evt. i stedet at rive skallen fra citronen i... giver den mest lækre og friske jordbærmarmelade, der slår købemarmelade med længder og der er virkelig ikke noget hokuspokus i at lave den selv, så det er bare at kaste sig ud i det ;)

CREMET JORDBÆRMARMELADE MED LAKRIDS

1200 gr frosne jordbær (3 poser)
1 kg syltesukker
1 citron
4-5 spsk lakridspulver 
1 1/2 tsk vaniljepulver

Kom jordbær i en gryde sammen med saften fra citronen, vaniljen og lakridspulveret.

Varm op til jordbærene er tøet op. Kog i 2-3 minutter.

Tag af blusset og blend jordbærene med en stavblender.

Tilsæt sukkeret, rør rundt og kog i 5-8 minutter. Skum af.

Hæld på varme rengjorte atamonskyllede glas. Opbevares på køligt og mørkt.

NOTE: Mht. lakridspulver, så jeg bruger den fra Panduro eller den fra Urtekram (rålakridspulver)... vær OBS på at der er meget forskel på smag og styrke, så hvis du bruger en anden lakridspulver, skal du nok prøve dig frem. Vær også OBS på at smagen først rigtigt sætter sig, når marmeladen er blevet afkølet.

CREMET JORDBÆRMARMELADE MED LAKRIDS PÅ 10 MINUTTER - Mit livs kogebog

Ses vi på FacebookBloglovinInstagram eller Pinterest? :)

9 kommentarer:

 1. Hvor tykt bliver det. Skal det ikke jævnes med noget.
  Vh Mogens

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver meget cremet i konsistensen, hvis du bruger syltesukker og blender marmeladen. Nej, det skal ikke jævnes. Normal tykkelse ; )

   Slet
 2. Syltesukker indeholder jævning, derfor navnet syltesukker.

  SvarSlet
 3. Hvor køber man vaniliePULVER jeg kender kun vaniliesukker ?

  Ser ellers lækkert ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du købe i de fleste supermarkeder (bl.a. fra Urtekram)... Netto har dem af og til på tilbud i deres spothylder. Alternativt kan du købe dem på nettet (bare søg vaniljepulver.. det er ret billigt at købe i UK) ellers kan du erstatte vaniljepulveret med kornene fra en vaniljestang (lad gerne stangen koge med). Det er helt klart yndlingsmarmeladen herhjemme, så lækker. God fornøjelse :)

   Slet
 4. Det ser rigtig lækkert ud så den opskrift skal da helt klart prøves!

  Hvor mange glas bliver der til i den portionsstørrelse du har skrevet? Og hvor lang tid kan det holde sig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den skønneste opskrift :) Der er konserveringsmiddel i syltesukker og hvis du oven i købet også skyller glassene i lidt atamon og selvfølgelig sørger for at de er helt rene, så kan det holde sig op til et års tid. Måske længere. Jeg tror dog maks, vi har haft det stående i et halvt års tid, så er det blevet brugt op. Jeg hælder det på forskellige glas i forskellige størrelser, så kan desværre ikke lige svare dig på, hvor mange glas og hvilken størrelse du skal bruge, men portionen ovenfor er pænt stor. God fornøjelse.

   Slet
  2. Ja, jeg lavede 1/3 portionsstørrelse og fik 2 store glas - så det var helt perfekt! :) Jeg kunne dog ikke finde syltesukker nogle steder, så jeg fik lavet lidt om på opskriften, men det smagte fantastisk alligevel!

   Slet
  3. Skønt at høre... uhm nu får jeg helt lyst til et stykke franskbrød med jordbærlakridsmarmelade ;))

   Slet