onsdag

SOLSKINSSALAT MED KORIANDERDRESSING

Solskinssalat med grillede majs, appelsin, jalapeno, avokado, tomat og korianderdressing - Mit livs kogebog

Her er salaten, der kan forlænge sommeren en smule. Der er så meget godt i denne salat, der får den til at smage dejligt af sommer og solskin og hvem vil ikke gerne holde fast i det lidt endnu?  Dertil kommer, at salaten er utrolig smuk med alle sine gule og grønne nuancer... en rigtig solskinssalat 


Solskinssalaten mætter godt og kan sagtens gøre det ud for et måltid alene. Den er spækket med alt muligt grønt (og gult ;) ) guld. Den indeholder bl.a. sødmefulde grillede majs, appelsin, søde gule cherrytomater, avokado, sprød romaine og den lækreste korianderdressing. Er man til kød, kunne den evt. suppleres med noget grillet kylling. Salaten ville også fungere rigtig godt i wraps. Der skal jalapeno i salaten, hvilket giver et lækkert pift. Jeg har før brugt syltede jalapenos og det fungerer rigtig fint. Da jeg lavede salaten i går, prøvede jeg at grille friske jalapenos, men måtte fiske dem op af salaten igen for uhauhau og babubabu det blev simpelthen for hot! Så syltede jalapenos, må blive min anbefaling og gerne de mildere gule, hvis du kan støve dem op ;)

SOLSKINSSALAT MED KORIANDERDRESSING

1 lille romainesalat
1 majskolbe
1 håndfuld frisk koriander
1 gul peberfrugt
1 avokado
10 gule cherrytomater
1 appelsin
4-6 skiver syltet jalapeno (eller 10 - 12 skiver gule jalapenos)
lidt smør

Buk bladene på majsen ned, fjern trådene og skyl majsen.

Smelt lidt smør, pensl majsen + drys med salt. Luk bladene sammen om majsen igen og bind den sammen i toppen. Grilles i ca. 25 - 30 minutter. Vendes løbende.

Fjern de yderste blade fra romainesalaten og skyl resten. Dryp af og pluk den i mindre stykker.

Skyl peberfrugt og skær den i tynde strimler.

Skyl og halvér tomater.

Skær avokadoen i skiver. Vil du undgå fedtede avokadofingre, så prøv at halver avokadoen, fjern stenen og skær avokadokødet i skiver inde i skallen. Tag herefter avokadoen ud med en stor spiseske... voila ingen fedtede fingre og avokado i fine skiver ;)

Skær skallen af appelsinen og skær den i skiver.

Skær jalapeno i små stykker.

Skyl koriander.

Skær majsene af den færdiggrillede kolbe.

Bland salat, majs, appelsin, peber, tomater, avokado og top med dressingen.

Dressing

2 1/2 dl creme fraiche
2 håndfulde frisk koriander
4 spsk salsa verde eller anden hotsauce (smag til så du får den styrke du bedst kan lide)
saft af 1/2 lime
1 1/2 tsk sukker
Salt + peber

Skyl korianderen og hak den groft. Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og evt. lidt peber. Toppes oven på salaten.

PS: Grill evt. to majskolber eller flere når du er i gang... der kommer endnu en lækker salat med grillet majs senere på ugen og kolberne er også superlækre, når de kommer med i madpakken kolde skåret i mindre stykker.

Solskinssalat med korianderdressing - mit livs kogebog


Ses vi på FacebookBloglovinInstagram eller Pinterest? :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar