mandag

CHOKOLADEMOUSSE TIL MORGENMAD?

Sund chokolademousse med banan og avokado - mokka eller passionsfrugt - Mit livs kogebog

Oh yes! Og her er mit bud på hele tre skønne varianter... Alle tre sunde og lækre... og så tager de kun fem minutter at lave! Arrrhhh nu rabler det da vist for hende vegetaren, tænker du måske. Men den er altså god nok. Her er en sund chokolademousse, der smager som en drøm, er sund og så kan du spise den til morgenmad, som snack eller servere den som en lækker dessert.


Giv børnene en lille skål med i madpakken og du er ret sikker på at blive ugens mor (eller far) eller servér den i små glas til tøsebrunchen og vær sikker på, at du skal igang med at dele opskrifter ud :)
Du kan variere smagen på moussen. Jeg har lavet den med mokka, passionsfrugt og helt plain bare med chokoladesmag. Og hvordan laver man så en sund chokolademousse der oven i købet er både raw og kan laves vegansk (bare for at være lidt hypet)?... Ja nu skal du ikke tro det rabler helt for mig, men det gør man med banan, avokado (ja avokado!), kakao, vanilje og ahornsirup... helt enkelt. Og selvom man måske bliver en smule skeptisk, for kan det nu være rigtigt, at man kan få en lækker chokomousse, der kan slå en hver sukkertrang ned, ud af disse fem ingredienser? Ja det kan det, så giv det en chance og meld gerne tilbage, hvilken variant der er din favorit. Jeg vil næsten garantere, du ikke bliver skuffet :)

SUND CHOKOLADEMOUSSE

1 moden avokado
2 modne bananer
3 spsk ahornsirup
3 spsk (med top) mørk kakaopulver
1/2 spsk vaniljepulver

Topping (kan udelades)

1 dl græsk yoghurt
1 tsk vaniljepulver

Skær avokado og banan i mindre stykker og blend sammen med kakao, sirup og vaniljen med en stavblender.

Bland den græske yoghurt med vaniljen og server dem ovenpå chokolademoussen.

Chokolademoussen kan spises med det samme, men bliver kun bedre af at stå på køl, gerne til dagen efter. Smager fantastisk som den er eller med pærer skåret i skiver eller friske bær.

MOKKA / CHOKOLADEMOUSSE:

Prøv også at komme 1 spsk god instantkaffe i moussen og du har den lækreste mokka/chokomousse.

PASSIONS/CHOKOLADEMOUSSE

Prøv at komme indmaden fra en passionsfrugt i moussen... giver et lækkert sødt / syrligt twist.Sund chokolademousse med banan og avokado - mokka eller passionsfrugt - Mit livs kogebog


Ses vi på FacebookBloglovinInstagram eller Pinterest? :)

4 kommentarer:

 1. Jeg er temmelig skeptisk, men jeg må helt sikkert prøve det! Tænk at kunne spise chokolademousse til morgenmad uden dårlig samvittighed :)

  SvarSlet
  Svar
  1. :) ja du må prøve det Sofie... og meld gerne tilbage, hvad du synes! Ved godt det lyder lidt mystisk med avokado, banan og chokolade sammen og måske endnu mere mystisk, at man så lige blander med lidt vanilje og sirup og nåååh ja så oven i købet måske hælder kaffe i... men jeg er næsten sikker på, du vil blive overrasket over hvor godt det er ;)

   Slet
 2. Den må altså prøves! Glæder mig allerede :)

  SvarSlet