onsdag

ROMANESCO COUSCOUS

Romanesco couscous - mit livs kogebog

Der kan ikke være så meget tvivl om, at Romanesco kålet må have stået forrest i køen, da der blev delt udseende ud i kålfamilien. Det umanerligt smukke kål der ligner en planet af små perfekte juletræer, smager mere eller mindre som blomkål og kan bruges som et glimrende smukt alternativ til dens bleghvide fætter.


I salaten her bruger jeg kålen som en erstatning for couscous. Jeg har revet de smukke små træer til ukendelighed, men romanescoen kan også med succes dampes eller skæres i små buketter og bruges som alternativ til f.eks. broccolisalat.

Denne couscoussalat er hurtigt lavet og så er den er både frisk og sødmefuld, hvilket her i huset gør den meget populær blandt både børn og voksne.

ROMANESCO COUSCOUS

2 små romanesco kål
4 forårsløg
1 potte frisk basilikum
1 øko appelsin - skal og saft
1 øko citron - skal og saft
Urtesalt
Evt. lidt ærteskud

Skyl kålen og riv den fint. Brug evt. en foodprocessor.

Snit forårsløg og basilikum fint.

Vend den fintrevne romanesco med forårsløg og smag til med skal og saft fra citron og appelsin + lidt urtesalt. Pynt evt. med lidt ærteskud.

Lav gerne en stor portion til flere dage.

Romanesco couscous - mit livs kogebog

2 kommentarer:

  1. ingen tvivl om at romanescoen er det flotteste kål man kan få - jeg lavde faktisk også cous cous af romanesco igår - min var bare ala tøm grøntsagskuffen - men super lækkert med appelsin og basilikim :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er næsten synd at rive den til ukendelighed, men det smager jo altså bare noget så godt ;) ...Tøm grøntsagsskuffen kan man nu heller aldrig gå helt fejl af... det smager altid dejligt på samvittighedskontoen :)

      Slet