onsdag

VINAIGRETTE MED VANILJE & CITRON

vanilje vinaigrette / dressing

Der er ikke noget som en god vinaigrette til at pifte salaten op med. Denne her er lavet med vanilje og citron på en base af avokadoolie. Den har utrolig meget smag og har, synes jeg, den helt perfekte balance mellem sur, sødt, salt og bittert. Avokadoolien er meget mild og rund og så får vinaigretten sødme fra vaniljen og styrke og kraft fra citronen.


Vaniljevinaigretten er utroligt lækker bare at vende rundt med blandede spæde salatblade, men den giver også helt nyt liv til en avokado, hvis man giver den et par dryp med vinaigretten. Brug den også på salater med bær og ost, til frugtsalaten (hold igen med salt og peber), eller som på billederne her, hvor jeg har dryppet vaniljevinaigretten på toastbrød med avokado, rucola og hindbær. Det er vist kun fantasien den sætter grænser.

VINAIGRETTE MED VANILJE & CITRON

1 dl avokadoolie
1 tsk vaniljepulver
1/4 citron (saft + revet skal)
1-2 spsk hvid balsamico
salt + peber

Ingredienserne piskes sammen med en gaffel og smages til.

vanilje vinaigrette / dressing
vanilje vinaigrette / dressing


4 kommentarer:

 1. Har aldrig tænkt på at bruge vanilje i vinaigrette, det bliver vist mest den go'e gamle med sennep, men det skal da helt klart prøves i næste grønne salat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. En god sennepsvinaigrette er bestemt heller ikke at kimse af, men synes da bestemt du skal prøve denne også ;) God fornøjelse!

   Slet
 2. Wow, hvor lækkert :D
  Ser forårsskønt ud.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak... smager også skønt af forår :)

   Slet